Wuhan-viruset har smittet mellom mennesker i USA

Medisinsk personell i Anhui-provinsen i Kina venter på pasienter med feber fra den virusrammede byen Wuhan. Kina oppjusterte torsdag dødstallet etter virusutbruddet til 170 for hele landet. Fremdeles er det flest døde i Hubei-provinsen, men myndighetene bekreftet torsdag at også en person var omkommet av viruset sørvest i landet. Foto: Chinatopix/ AP/ NTB scanpix
Medisinsk personell i Anhui-provinsen i Kina venter på pasienter med feber fra den virusrammede byen Wuhan. Kina oppjusterte torsdag dødstallet etter virusutbruddet til 170 for hele landet. Fremdeles er det flest døde i Hubei-provinsen, men myndighetene bekreftet torsdag at også en person var omkommet av viruset sørvest i landet. Foto: Chinatopix/ AP/ NTB scanpix Foto: NTB scanpix

En kvinne har smittet ektemannen sin med Wuhan-viruset i Chicago. Det er første gang viruset har smittet mellom mennesker i USA.

Kvinnen, som er i 60-årene, ble syk etter å ha vært i den kinesiske byen Wuhan. Hun var det første bekreftede smittetilfellet i USA, og ektemannen er nå den første som er blitt syk i USA uten å ha vært i Kina.

Wuhan er byen der det nye coronaviruset først ble oppdaget.

Både mannen og kona er innlagt på sykehus, opplyser amerikanske helsemyndigheter

Den smittede mannen er det sjette virustilfellet i USA.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden