Astrup om Y-blokka: Tiden er kommet for å sette en strek

<p>Y-blokka i regjeringskvartalet med Picasso-verket «Fiskerne» integrert i fasaden. Plan- og bygningsetaten i Oslo kommune har gitt tillatelse til riving av bygget, men ønsker egentlig å bevare det. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix</p>
Y-blokka i regjeringskvartalet med Picasso-verket «Fiskerne» integrert i fasaden. Plan- og bygningsetaten i Oslo kommune har gitt tillatelse til riving av bygget, men ønsker egentlig å bevare det. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

– Jeg tror vi må erkjenne at dette ikke er tidspunktet for å ta en omkamp om Y-blokka, sier Nikolai Astrup (H), ny kommunal- og moderniseringsminister.

I en kronikk i Aftenposten går Astrup gjennom historikken fra terrorangrepet 22. juli 2011 til reguleringsplanen for regjeringskvartalet som ble vedtatt i 2017.

– Beslutningen er fattet, og tiden er kommet for å gjennomføre vedtaket, skriver han.

19. desember i fjor kunngjorde Kommunal- og moderniseringsdepartementet at vedtaket om å rive Y-blokka blir stående. Så sent som i starten av januar var anslagsvis 1.500 mennesker samlet i en demonstrasjon der de ba regjeringen omgjøre beslutningen.