Sørlandskommune sparer millioner på mild vinter

Det har foreløpig vært en mild og snøfattig vinter på Sørlandet. Det sparer kommunene for utgifter til vintervedlikehold. Vinteren er derimot ikke over. Dette bildet er fra gågaten Markensgaten i Kristiansand i februar 2018. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
Det har foreløpig vært en mild og snøfattig vinter på Sørlandet. Det sparer kommunene for utgifter til vintervedlikehold. Vinteren er derimot ikke over. Dette bildet er fra gågaten Markensgaten i Kristiansand i februar 2018. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

En mild vinter uten snø gjør bygg- og vedlikeholdsarbeid lettere. Det kan også spare Kristiansand kommune for ti millioner kroner i vintervedlikehold.

Mildværet gjør arbeidet med det sentrale vann- og avløpsnettet i byen lettere, skriver Fædrelandsvennen.

Det er likevel på generelt vintervedlikehold de store summene kan spares. Snørike vintre har ført til at sørlandskommunen har brukt i overkant av 30 millioner kroner årlig på vintervedlikehold. I fjor var utgiftene på 34 millioner.

– Det gjelder ikke bare brøyting, men salting, strøing, bortkjøring av snø, og vi har pålagt oss selv oppsyn av snø som dumpes i Otra. All sanden skal feies opp igjen også. Alle disse tingene koster, så der har vi spart oss selv og skattebetalerne for ganske mye penger, sier byingeniør Glen Allan Eikeland i Kristiansand kommune til avisen.

Han anslår at besparelsen i vinter kan komme på om lag ti millioner kroner.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden