Dette skjedde i natt

Foto: Chinatopix via AP / NTB scanpix
Foto: Chinatopix via AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til tirsdag 28. januar.

Dødstallet stiger i Kina

106 personer har så langt mistet livet som følge av coronaviruset. Samtidig bekrefter kinesiske myndigheter tirsdag 1.291 nye smittetilfeller.

Coronaviruset ble først oppdaget i storbyen Wuhan i Hubei-provinsen i Kina. Senere har det også blitt påvist i Sør-Korea, Taiwan, Thailand, Nepal, Vietnam, Saudi-Arabia, Singapore, USA, Frankrike, og Australia. Mandag kveld bekreftet også Tyskland sitt første tilfelle.

Frp vraker bompengeavtalen

Fremskrittspartiet vil ikke overholde bompengeavtalen, som partiet selv var med på å forhandle fram og som hindret en mulig regjeringskrise i august.

– Vi er ikke bundet av Granavolden eller noen avtaler med regjeringen. Vi tar det fra sak til sak, sier transportpolitisk talsperson Morten Stordalen i Frp til Klassekampen etter Frps regjeringsexit forrige uke.

Nav-utvalg varsler svar

Utvalget som gransker Nav-saken, vil om kort tid avklare om trygdeskandalen først startet i 2012, eller om den går helt tilbake til 1994.

Nav-utvalget kommer med sin endelige rapport 1. juni, men konkluderer om tidsspørsmålet i en delrapport som trolig er klar rundt månedsskiftet.

Belgisk konge innrømmer farskap

Etter en positiv DNA-test innrømmer den tidligere kong Albert II av Belgia at han er far til skulptøren Delphine Boël etter en affære på 60-tallet.

Albert har aldri benektet påstanden om farskapet offentlig, men nektet i lang tid å avgi DNA-prøve til tross for at en belgisk rett beordret han til å ta en test i oktober i 2017.

Meglerhus dømt til å betale millionerstatning

Pareto Securities er i Oslo tingretten dømt til å betale sju investorer 89 millioner kroner i erstatning for tapte inntekter, melder Dagens Næringsliv.

Søksmålet kom på bakgrunn av meglerhusets rolle i salget av aksjene i gullgruveselskapet Crew til det russiske stålselskapet Severstal.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden