Eirin Mikkelsen (43) funnet død i Sverige

Svensk politi på stedet ved Lundåkrabukten utefor Landskrona lørdag, der en død person ble funnet flytt i land. Personen har nå blitt identifisert, og er den savnede Eirin Mikkelsen (43).
Svensk politi på stedet ved Lundåkrabukten utefor Landskrona lørdag, der en død person ble funnet flytt i land. Personen har nå blitt identifisert, og er den savnede Eirin Mikkelsen (43). Foto: Johan Nilsson / TT / NTB scanpix

Eirin Mikkelsen (43) ble meldt savnet i Skåne på julaften i fjor. Nå opplyser familiens bistandsadvokat at kvinnen er funnet død.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I helgen ble levningene av en død person funnet i strandkanten ved Landskrona i Sverige sendt til obduksjon.

Mandag forteller familiens bistandsadvokat at svensk politi mener det var savnede Eirin Mikkelsen som ble funnet.

– Vi har hatt dialog med politiet på morgenkvisten, hvor beskjeden har vært at det er mer enn 99 prosent sikkerhet at det er Eirin som er funnet, sier bistandsadvokat Jon Anders Hasle til ABC Nyheter.

Politiet har fortsatt ikke bekreftet bistandsadvokatens opplysninger.

– Tung beskjed

Politiet og frivillig organisasjoner gjennomførte flere søk etter kvinnen i dagene etter at hun ble meldt savnet.

Familien er varslet om dødsfallet, skriver VG.

– Dette kom ikke uventet på familien. De har en stund vært forberedt på det verste utfallet i denne saken, men det er uansett en tung beskjed å få, sier Hasle.

Mikkelsen, som er fra Bergen og jobbet på en oljeplattform, bodde sammen med sin kjæreste i Landskrona. Kjæresten har tidligere utlovet dusør til den eller de som hadde opplysninger om saken.

Likfunn

Julaften var den savnede norske kvinnen sammen med kjæresten sin på en pub i Landskrona i Skåne. Hun ble sist sett av kjæresten sin i 22-tiden ved kaien Skeppsbron.

Politiet har gjennomført flere vitneavhør i saken, men har ikke opplyst om at noen er pågrepet etter mistenkt. I romjulen opplyste politiet at de etterforsket saken som en bortføring.

Etter likfunnet i helgen har ikke politiet sagt noe om de mistenker at kvinnen har vært utsatt for noe kriminelt.

Personvernpolicy