Dette skjer i dag

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Dette er blant de ventede hendelsene i dag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Høie innkaller til sykehusmøte

Helseminister Bent Høie (H) innkaller til foretaksmøte om ny sykehusstruktur på Helgeland. På møtet vil Høie fastsette sykehusstrukturen.

Striden har pågått i en årrekke og skal avgjøre om det skal være ett eller to sykehus på Helgeland, og hvor dette skal ligge.

Frigjøringen av Auschwitz-Birkenau markeres

For nøyaktig 75 år siden frigjorde Den røde arme nazistenes konsentrasjonsleir Auschwitz. Mandag kommer statsledere, diplomater og overlevende fra hele verden for å minnes.

Kronprins Haakon og statsminister Erna Solberg (H) representerer Norge. Også tre norske konsentrasjonsleirfanger er med på markeringen i Polen.

Riksrettssaken mot Trump fortsetter

Forsvarerne til president Donald Trump gjenopptar sine prosedyrer etter å ha tatt pause søndag. De har 24 timer over tre dager til rådighet, men brukte bare to timer på åpningsinnlegget.

Trump er tiltalt for maktmisbruk og for å ha hindret Kongressens arbeid.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Israels opposisjonsleder møter Trump

Israels opposisjonsleder Benny Gantz møter president Donald Trump i Det hvite hus mandag for å drøfte Trumps fredsplan for Midtøsten.

Det er ventet at Trump vil legge fram planen når han møter Israels statsminister Benjamin Netanyahu i Det hvite hus tirsdag. Palestinerne advarer mot planen.

Utviklingsministeren møter Cepi

Utviklingsminister Dag-Inge Ulstein (KrF) møter Richard Hatchett, leder for koalisjonen for forebygging av epidemier og pandemier (Cepi). De vil blant annet diskutere det nye coronaviruset.

Så langt har 80 mennesker i Kina mistet livet av lungeviruset og over 2.700 er smittet.