Kraftig jordskjelv i Tyrkia

Video: Flere omkomne etter kraftig jordskjelv i Tyrkia.

Tallet på omkomne stiger etter jordskjelvet i Tyrkia fredag kveld. Så langt er 14 mennesker funnet døde mens over 300 er skadd, opplyser tyrkiske myndigheter.

Skjelvet inntraff like før klokka 21 lokal tid, var kun 6,7 kilometer dypt og hadde sitt episenter nær byen Sivrice i Elazig-provinsen, 780 kilometer sørøst for Ankara, opplyser tyrkiske nød- og katastrofemyndigheter.

Verst rammet er byen Elazig, som ligger 30 kilometer nord for Sivrice. Her har flere bygninger rast sammen, opplyser Tyrkias innenriksminister Süleyman Soylu.

Det pågår et intenst redningsarbeid for å hente ut mennesker som er innesperret i ruinene. Hittil er 14 mennesker bekreftet omkomne mens over 300 er skadd. Hvor mange som er savnet, er foreløpig ikke kjent.

– Skremmende

– Det var svært skremmende, møbler falt over oss og vi løp ut, forteller 47 år gamle Melahat Can, som bor i Elazig.

– De neste dagene kommer vi til å tilbringe på en bondegård utenfor byen, sier hun.

Telefonforbindelsen i området er brutt, og det meldes om flere mindre etterskjelv.

Merket i flere land

Det kraftige jordskjelvet ble også kjent i Syria, Libanon, Israel, Georgia og Armenia, men det er ikke meldt om materielle ødeleggelser eller personskader i disse landene.

Kraftige jordskjelv er ikke uvanlig i Tyrkia. I 1999 omkom 17.000 mennesker da et skjelv som ble målt til 7,4 rammet Izmit-området vest i landet, blant dem rundt 1.000 i landets økonomiske hovedstad Istanbul.

I september ble Istanbul, der det bor 15 millioner mennesker, rammet av et skjelv målt til 5,7, men dette forårsaket ikke skader.

Personvernpolicy