Ytterligere en mann siktet for Prinsdal-drapet

Blomster på stedet der Halil Kara ble skutt og drept. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Blomster på stedet der Halil Kara ble skutt og drept. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

En mann i 20-årene er pågrepet i forbindelse med drapet i Prinsdal i Oslo. Han er siktet for å ha hjulpet en av de tre drapssiktede å flykte fra Norge. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen i 20-årene er siktet for såkalt etterfølgende bistand, opplyser Oslo politidistrikt. Han framstilles for varetektsfengsling i Oslo tingrett klokka 14 fredag.

Fra før er tre unge menn fra Oslo siktet for drap eller medvirkning til drap på Halil Kara (21), som ble skutt i hodet ved Prinsdal Grill sørøst i Oslo fredag 10. januar.

Pågripelse i Ungarn

En av dem, en mann på 20 år, ble etterlyst internasjonalt. Han ble pågrepet på grensa mellom Ungarn og Serbia og utlevert tidligere denne uka.

Han framstilles også for varetektsfengsling i Oslo tingrett fredag ettermiddag. Påtalejurist Anne-Marie Hustad kommenterer saken først etter fengslingsmøtene.

Mannen som er siktet for etterfølgende bistand, nekter straffskyld, opplyser forsvareren, advokat Petar Sekulic, til NRK.

Stakk av til fots

En annen av dem som er siktet for drap eller medvirkning til drap, ble pågrepet for ulovlig bevæpning på offentlig sted 14. januar. Han er varetektsfengslet i fire uker.

Gjerningsmannen skal ha stukket av til fots langs Nedre Prinsdals vei i retning Kolbotn etter drapet. Han hadde dekket til ansiktet.

Tirsdag i forrige uke ble det holdt minnestund for Halil Kara i Søndre Nordstrand Muslimske Senter. Han ble gravlagt to dager senere i familiens hjemby Antalya i Tyrkia. 21-åringen jobbet som vikar på Seterbråten skole, en barneskole på Bjørndal, sørøst i Oslo.

Personvernpolicy