36-åring tiltalt for Mehamn-drapet skal ha drapstruet halvbroren på sosiale medier

Mannen (36) som er tiltalt for å ha skutt og drept sin halvbror i Mehamn i Finnmark i april 2019, skal før drapet ha truet broren på Snapchat.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge tiltalen fra statsadvokaten i Troms og Finnmark er mannen tiltalt for i alt fem punkter i tillegg til drap, blant annet for å ha framsatt flere volds- og drapstrusler mot både halvbroren og hans kjæreste i tiden før drapet.

Mellom februar og april mottok halvbroren blant annet flere trusler via Snapchat om at 36-åringen ønsket å hevne seg og å gjøre slutt på ham, skriver NRK , som først omtalte tiltalen.

Den drapstiltalte mannen har tidligere erklært seg ikke skyldig i drap, men forklart at det hele var et uhell etter en konfrontasjon.

Det var lørdag 27. april 2019 at islandske Gisli Thor Thorarinsson (40) ble skutt og drept i Mehamn i Gamvik kommune i Finnmark.

Thorarinssons halvbror, som er tiltalt for drapet, hadde besøksforbud hos halvbroren og hans kjæreste da drapet skjedde, ifølge tiltalen. Han er også tiltalt for å ha brutt dette forbudet.

Personvernpolicy