Sp-politiker mister verv etter å ha delt klimainnlegg fra nazistisk nettsted

Artikkelen fortsetter under annonsen

En Sp-representant i Drammen tas ut av klimautvalget i kommunen etter at hun delte en artikkel med kritikk av klimaforskningen fra et nynazistisk nettsted.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Avgjørelsen om å ta Sp-representant Trine Borge Johansen ut av Drammen kommunes klimautvalg ble tatt på et ekstraordinært styremøte i lokallaget onsdag kveld, skriver Drammens Tidende.

Ifølge en pressemelding fra lokallaget var avgjørelsen enstemmig. Møtet skal ha vart i over fire timer.

– Jeg tar det til etterretning, skriver Borge Johansen i en tekstmelding til avisen.

Innlegget som hun delte på Facebook, var hentet fra nettstedet frihetskamp.net. Nettstedet forbindes med Den nordiske motstandsbevegelsen, som har organisert marsjer i de nordiske landene de siste årene. Innlegget ble liggende i flere timer tirsdag kveld før det ble fjernet.

Med delingen ønsket Borge Johansen å sette spørsmålstegn ved det hun selv beskrev på Facebook som «hysteriet» rundt klima.

– Senterpartiet beklager at en av våre tillitsvalgte har opptrådt på en måte som er egnet til å så tvil om Senterpartiets holdning til klimautfordringene. Senterpartiet forventer at lokale tillitsvalgte forholder seg til partiets vedtatte politikk når de uttaler seg om dette i det offentlige rom, skriver partiet.

Borge Johansen fortsetter som styremedlem og sekretær i lokallaget. Lokallaget vil fremme en person som nytt medlem i klimautvalget, heter det i pressemeldingen.