Naboer fortviler: – Det har vært et helvete i 20 år

Sunnmøre tingrett. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix.
Sunnmøre tingrett. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

En mann blir omtalt som «grenseløs» av retten. Nå er han ilagt besøksforbud mot seks naboer etter mange år med krenkende adferd.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

En mann er i Sunnmøre Tingrett ilagt besøksforbud i et halvt år mot seks av sine naboer.

I kjennelsen skriver retten at det er nærliggende fare for at mannen uten et besøksforbud vil begå nye straffbare handlinger overfor naboene.

Mannen skal ifølge naboer TV 2 har snakket med vært truende og plagsom gjennom 20 år. Han skal blant annet ha truet med å tenne på huset og sperret veien i nabolaget.

– Det har vært et helvete i 20 år med drapstrusler og trusler. Vi lever i konstant frykt for hva mannen kan finne på, forteller naboer til kanalen.

175 hendelser

I kjennelsen kommer det frem at mannen har hatt en svært utfordrende adferd overfor sine omgivelser. Han har også opptrådt krenkende overfor en av naboene på sosiale medier.

I perioden fra 2002 til 2019 er mannen loggført med 175 hendelser i politiets operasjonslogg.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Mannen fremstår som grenseløs i sitt ønske om å krenke de. Han har også tatt kontakt med mindreårige for å fremstille sitt krenkende budskap, skriver retten.

Mannen møtte ikke i retten da saken ble behandlet.

Uenig i avgjørelsen

Det var i desember han først ble ilagt besøksforbudet. Ettersom mannen nektet å godta forbudet måtte saken behandles i rettssystemet.

Til Åndalsnes Avis sier mannens forsvarer Torgeir Hovland Langva at hans klient er uenig i avgjørelsen.

– Det er fordi vi mener at vilkårene for å ta begjæringen til følge, ikke er til stede, og derfor ønsket han å få prøvd påtalemyndighetens besøksforbud av retten, sier Hovland Langva.

Sunnmøre Tingrett valgte imidlertid å opprettholde avgjørelsen. Mannen forbys å oppsøke, forfølge eller på noen måte ta kontakt med de fornærmede naboene.