Dobbeltdrapet i Bergen: Drapssiktet 56-åring erkjenner straffskyld

Til sammen seks personer er siktet i dobbeltdrapssaken i Bergen. Fem av dem er siktet for drap eller medvirkning, mens én er siktet for bevisforspillelse.
Til sammen seks personer er siktet i dobbeltdrapssaken i Bergen. Fem av dem er siktet for drap eller medvirkning, mens én er siktet for bevisforspillelse. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Den 56 år gamle mannen som er siktet i dobbeltdrapssaken i Bergen, erkjenner straffskyld, opplyser mannens forsvarer til NTB.

56-åringen ga en lang forklaring til politiet tirsdag ettermiddag og kveld.

– Han har her erkjent straffskyld for de forhold siktelsen gjelder, opplyser advokat Einar Råen til NTB.

En 29 år gammel kvinne og en 43 år gammel mann ble funnet drept under en presenning ved Osavatnet mandag 13. januar. Begge er kjent for politiet fra før. Politiets teori er at de to ble drept et annet sted og fraktet til Osavatnet i bil. Ifølge flere medier hadde ofrene omfattende stikkskader.

Seks siktede

Politiet har uttalt at de drepte ikke var tilfeldige ofre.

Totalt er nå seks menn siktet i saken. Fem av dem er siktet for drap eller medvirkning til drap, hvorav 56-åringen er en av dem. En sjette mann er siktet for bevisforspillelse og ble løslatt i forrige uke.

Etterforskningen av saken pågår fremdeles for fullt med 30–40 tjenestepersoner involvert i etterforskningen. Politiet har avhørt flere vitner, noen av dem flere ganger.

Hospits

Politiet tror at drapene skjedde på et hospits i Møllendalsveien 19 i Bergen, og at de drepte ble fraktet derfra til funnstedet.

Et vitne har sagt at han så to biler som kjørte sakte oppover en grusvei søndag 12. januar nær stedet der de døde ble funnet dagen etter. Politiet anser observasjonen som veldig interessant, ifølge NRK.

NRK har også snakket med en grunneier som så tre menn komme ut av en bil på eiendommen sin mandag, flere kilometer vest for funnstedet, og de hadde med seg en presenning. Grunneieren ba deretter de tre om å komme seg vekk fra eiendommen, noe de gjorde.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden