Drapssiktet i Søndre Land er tidligere dømt for drapsforsøk

Roar Engelund ble funnet død i en institusjonsbolig for pasienter med rus- og psykiatrilidelser i Hov i Søndre Land fredag kveld. Foto: Kristin Stavik Moshagen / Oppland Arbeiderblad / NTB scanpix
Roar Engelund ble funnet død i en institusjonsbolig for pasienter med rus- og psykiatrilidelser i Hov i Søndre Land fredag kveld. Foto: Kristin Stavik Moshagen / Oppland Arbeiderblad / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Mannen som er siktet for drapet på Roar Engelund i Søndre Land, ble sist sommer dømt til overføring til tvungent psykisk helsevern for drapsforsøk.

Ifølge NRK ble han dømt for å ha stukket en annen mann i ryggen med kniv i en bolig på Østlandet i juni 2018. I tillegg omfatter dommen vold mot fire politibetjenter under pågripelsen.

Dommen falt i juni 2019. Der kommer det fram at mannen hørte «stemmer i hodet» da han prøvde å drepe den andre mannen. Det heter også at mannen var rusavhengig og hadde slitt med psykiske problemer. Mannen nektet straffskyld på grunn av den psykiske situasjonen.

– Politiet vil foreløpig ikke kommentere noen forhold rundt den siktede, sier påtaleansvarlig Trine Hanssen i Innlandet politidistrikt til NRK.

Fire menn ble pågrepet etter at 34 år gamle Roar Engelund døde i en institusjonsbolig for pasienter med rus- og psykiatrilidelser i Hov i Søndre Land 17. januar. Tre av dem er løslatt, mens den drapssiktede mandag ble varetektsfengslet i fire uker. Han erkjenner ikke straffskyld.

Engelund bodde på institusjonen. Den drapssiktede og de tre andre som ble pågrepet, har alle en tilknytning til den.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært