Frp-exit kan føre til at KrFs abortseier ryker

Barne- og familieminister og KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad sier den opprivende striden i KrF var verdt det, selv om partiet nå kan miste abortseieren. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
Barne- og familieminister og KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad sier den opprivende striden i KrF var verdt det, selv om partiet nå kan miste abortseieren. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

KrFs gjennomslag for å endre abortloven kan stå i fare nå som Frp er ute. Regjeringen kan mangle fem stemmer for å få flertall, ifølge Vårt Land.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fremskrittspartiet er ikke lenger bundet av Granavolden-plattformen og ingenting hindrer dem nå i å stemme for å reversere endringen i abortloven, skriver Vårt Land.

Selv hvis alle Senterpartiets stortingsrepresentanter skulle stemme mot å reversere forbudet mot selvbestemt fosterreduksjon etter uke 12, så vil KrF, Høyre og Venstre mangle fem stemmer for å ha flertall i Stortinget, ifølge en opptelling avisen har gjort.

Også en rekke andre av KrF-seire i regjeringsplattformen kan ryke.

Frp er ute av regjering et drøyt år etter at KrF ble med i den. Det skjedde etter at partiet hadde en opprivende retningsstrid der nettopp muligheten for flertallsmakt og endring av abortloven var sentrale argumenter for «blå» side.

KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad er ordknapp om at abortseieren kan ryke med Frps exit, men han er tydelig på spørsmål om retningsstriden i partiet var verdt det.

– Ja, når vi oppsummerer etter et år i regjering så har vi 50 ulike gjennomslag for KrF, sier Ropstad til Vårt Land.