Tenåring innlagt på sykehus etter å ha ruset seg på muskatnøtt

En tenåring i Midt-Troms ble innlagt på sykehus med muskatforgiftning. – Muskatnøtt er giftig og kan være skadelig, advarer politiet.

Som følge av innleggelsen for en ukes tid siden har politiet og rektor Tor Eriksen ved Bardu ungdomsskole innkalt til foreldremøte der alle ungdomsskoler og videregående skoler i regionen er invitert til å delta, skriver NRK.

– Dette er alvorlig fordi det er en LSD-lignende rus som kan gi hallusinasjoner. Rusen kan vare i flere dager, og dersom dette brukes i sammenheng med alkohol blir det ekstra alvorlig, sier Eriksen.

Det var Troms lensmannsdistrikt som varslet rektoren om at det hadde vært brukt muskatnøtt i ungdomsmiljøet.

– At vi nå registrerer dette, bekymrer oss. Muskatnøtt er giftig og kan være svært skadelig. Derfor ønsker vi å informere og forebygge, slik at dette ikke skjer igjen, sier John-Kåre Granheim i politiet i Midt-Troms til NRK.

Kanalen skriver at bruk av krydderet ikke er et nytt fenomen på landsbasis. I en femårsperiode på 2000-tallet fikk Giftinformasjonen omtrent 50 henvendelser om akutte og kroniske inntak av muskatnøtt hos mennesker.

Personvernpolicy