21-åring dømt til nær sju års fengsel for drapsforsøk

En 21 år gammel mann er dømt til seks år og ni måneders fengsel for å ha forsøkt å drepe en kvinne ved å frontkollidere med bilen han kjørte på E6.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I tillegg mister han retten til å kjøre bil for alltid og må betale 150.000 kroner i oppreisning, fremgår det av dommen fra Eidsivating lagmannsrett.

I Nedre Romerike tingrett ble han i juni i fjor dømt til 3 år og 6 måneders fengsel. Påtalemyndigheten anket dommen fordi tingretten mente forholdet var grov kroppsskade og ikke et drapsforsøk.

Kollisjonen fant sted på motorveien mellom Kløfta og Arteid Bru om natten i mai 2018. 21-åringen la sin BMW over i motgående kjørefelt og frontkolliderte med en Audi kvinnen kjørte. Han hadde da tilbakelagt nesten 3 kilometer i feil kjøreretning på E6.

Som følge av kollisjonen, fikk hun skader på tarmsystemet og lever samt brudd i to ryggvirvler, men overlevde. Kvinnen var sykmeldt i sju uker. Selv fikk 21-åringen brudd i beinet.

Mannen er også dømt for å ha truet og slått flere politimenn og en lege og for å ha vært påvirket av hasj da han kjørte bilen ulykkesnatten.

Personvernpolicy