Politikvinne tiltalt for brudd på taushetsplikten

Kvinnen er foruten flere brudd på taushetsplikten også tiltalt for å ha tatt med seg en håndholdt radioterminal tilhørende Oslo politidistrikt og benyttet denne på fritiden. Foto: Morten Holm / NTB scanpix
Kvinnen er foruten flere brudd på taushetsplikten også tiltalt for å ha tatt med seg en håndholdt radioterminal tilhørende Oslo politidistrikt og benyttet denne på fritiden. Foto: Morten Holm / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

En kvinnelig politibetjent må mandag møte i Oslo tingrett tiltalt for å ha brutt taushetsplikten og delt opplysninger fra straffesaker med en annen person.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Rettssaken var opprinnelig berammet i fjor høst, men ble utsatt. Tiltalen ble tatt ut av Spesialenheten i fjor sommer. Bruddene på taushetspliktene som beskrives i tiltalen fant sted fra begynnelsen av 2016 og fram til første halvdel av 2017.

Kvinnen er også tiltalt for grove brudd på tjenesteplikten. Hun gjorde søk på enkeltpersoner i politiets etterretningsregister Indicia og ga informasjonen videre til personen, ifølge tiltalen.

I tillegg er kvinnen tiltalt for å ha tatt med seg en håndholdt radioterminal tilhørende Oslo politidistrikt og benyttet denne på fritiden. Hun er også tiltalt for brudd på våpenloven etter at hun oppbevarte en Browning halvautomatisk pistol i en eske i en bod. Våpenet tilhørte politiet.

Spesialenheten for politisaker tar i tiltalen forbehold om å legge ned påstand om at kvinnen fratas stilling i politiet eller retten til for fremtiden å ha stilling i politiet.

Oslo tingrett har satt av to dager til behandlingen av saken.