Brannvesenet i Oslo hadde 9.400 unødvendige utrykninger i fjor

Kun 7 prosent av de automatiske brannalarmene er reelle, viser tall fra Oslo brann- og redningsetat. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
Kun 7 prosent av de automatiske brannalarmene er reelle, viser tall fra Oslo brann- og redningsetat. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Hver eneste dag året rundt rykker brannvesenet i Oslo ut på 26 brannmeldinger som ikke er reelle branner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mannskapene på Oslos åtte brannstasjoner og 110-sentralen løste i fjor 15.100 oppdrag. Hele 9.415, eller 64 prosent, av alle utrykninger var det brannvesenet kaller unødvendige utrykninger, skriver Dagsavisen.

– Et veldig høyt antall, som vi ønsker å redusere, sier fungerende informasjonssjef i Oslo brann- og redningsetat (OBRE) Sigurd Folgerø Dalen til avisen.

I snitt hadde brannmannskapene 41 utrykninger per døgn i fjor. I Oslo er det cirka 3.400 bygg hvor brannalarmanlegget er direktekoblet til 110-sentralen. Slike alarmer sto i fjor for 5.400 unødvendige utrykninger.

Kun 7 prosent av de automatiske brannalarmene er reelle.

– En automatisk brannalarm er i de fleste tilfellene utløst ved en feil, av byggestøv eller damp, dette vet vi av erfaring. Likevel må vi rykke ut og ha en profesjonell tilnærming inntil årsaken er avklart, sier brigadesjef og innsatsleder Jørgen Lie.