Brannvesen gransker ansattes håndskrift i jakten på trusselbrev-skriver

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hovedverneombudet hos brannvesenet i Indre Østfold har på sju måneder mottatt til sammen tolv trusselbrev. Håndskriften til ansatte skal nå granskes.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

To av trusselbrevene som hovedverneombud Tor André Olsen i Indre Østfold brann og redning (IØBR) har fått, er håndskrevne. De ble levert i hans postkasse, mens resten av brevene er sendt som kryptert epost, skriver NRK.

– Det første brevet kom for sju måneder siden, og dette påvirker både jobben og privatlivet i stor grad, sier Olsen til kanalen.

Jakten på å finne ut hvem som har skrevet brevene, har startet blant kollegene.

103 ansatte har avgitt en skriftprøve, og elleve av disse er sendt sammen med de håndskrevne brevene til et firma i Sør-Amerika for analyser, skriver Smaalenenes Avis , som først omtalte saken.

Da Olsen ble hovedverneombud i fjor, var hans gode samarbeid med brannsjef Bjørn Stolt bakgrunnen for trusselbrevene, ifølge NRK.

I forbindelse med kommunesammenslåing ble seks brannstasjoner i Indre Østfold slått sammen, og det oppsto det som beskrives som en «kulturkollisjon», ifølge kanalen.

Etterforskningsleder Kay-Lund Pettersen ved Indre Østfold politistasjon bekrefter overfor Smaalenenes Avis at politiet er orientert om disse truslene. Han sier saken etterforskes.

Styreleder Jan-Erik Fredriksen i IØBR sier til NRK at det har vært frivillig å delta på skriftprøven.