Dette skjer i dag

Arkivfoto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix
Arkivfoto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Dette er blant de ventede hendelsene torsdag 16. januar.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ankeforhandling i Jensen/Cappelen-saken

Tredje rettsrunde i Jensen/Cappelen-saken starter opp igjen etter en pause siden før jul.

Grunnet bortgangen til aktor og leder for Spesialenheten, Jan Egil Presthus, ble oppstarten utsatt i to dager. Høyskolelektor Janne Danielsen går inn i aktoratet. Som planlagt vil Gjermund Cappelen fortsette sin forklaring i sal 250 i Oslo tinghus.

Kronprinsessen møter Barnas flyttebyrå

Barnas flyttebyrå, 1.000 skoleelever fra 2. til 5. klasse, hjelper med å bære bøker fra barneboksamlingen fra Hovedbiblioteket på Hammersborg til det nye biblioteket Deichman Bjørvika.

Det 300 meter lange toget går fra Hammersborg klokka 12. Kronprinsessen tar imot barna i det nye biblioteket.

USA og EUs handelsutsendinger møtes

USAs handelsrepresentant Robert Lighthizer tar imot sitt EU-motstykke Phil Hogan på siste dag av møtet mellom partene i Washington.

EU ønsker å nullstille det anstrengte forholdet til USA på flere områder, som stål, aluminium og skatt på – overveiende amerikanske – IT-giganter.

Næringsministeren diskuterer overturisme

Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen har invitert aktører fra norsk reiseliv til et møte om overturisme i kjølvannet av at Innovasjon Norge nylig ytret ønske om å styre turistene.

Det blir tidvis trangt på de mest populære stedene som Trolltunga og Preikestolen, og cruisedestinasjonene, noe som gir negative konsekvenser både for naturen og for innbyggerne på turiststedene.

Analyser av norske matvarepriser

SSB, Samfunnsøkonomisk analyse og Virke forsøker å forklare hvordan norske matvarepriser egentlig har utviklet seg og legger fram prognoser for grensehandelen i 2020.

Er matvareprisene skyhøye, eller presses de nedover? Hvor mye av forskjellen i matpriser mellom Norge og Sverige er politisk bestemt?

Personvernpolicy