Tybring-Gjedde krever avstemning om Frp skal fortsette i regjering

<p>Stortingsrepresentant Christian Tybring-Gjedde mener Frp bør gå ut av regjering og forlanger en avstemming i stortingsgruppen om saken.</p>
Stortingsrepresentant Christian Tybring-Gjedde mener Frp bør gå ut av regjering og forlanger en avstemming i stortingsgruppen om saken. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Stortingsrepresentant Christian Tybring-Gjedde mener Frp bør gå ut av regjering og forlanger en avstemming i stortingsgruppen om saken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er regjeringens beslutning om å hente hjem en 29 år gammel norsk-pakistansk kvinne, som har sluttet seg til IS og hennes to barn, som har fått begeret til å flyte over for Frp-toppen, som nå mener partiet bør ut av regjering.

– Vi burde gi mistillit til vår deltakelse i regjeringen og si at nok er nok , sier Tybring-Gjedde til TV 2.

Han krever at stortingsgruppen onsdag stemmer over om partiet bør gå ut av regjeringen.

– På gruppemøtet må vi gjøre det helt klart. Vi ble ikke orientert før i etterkant. Det er kanskje derfor man gjør det fordi man visste at stortingsgruppen ville sette foten ned. Nå er nok. Vi kan ikke akseptere det lenger, sier Tybring-Gjedde, som tror stortingsgruppen kommer til å si klart fra.

– Vi må huske at dette er en terrorist, en som har sviktet Norge, en landssviker som har reist fra Norge frivillig for å slutte seg til et kalifat som vil ta bort alle de frihetene vi står for, sier Frp-representanten.

Personvernpolicy