Undersøker om drapsofre i Bergen kan ha blitt fraktet til funnstedet

Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet vet ikke hva som har skjedd med kvinnen og mannen som ble funnet drept ved Osavatnet i Bergen. De undersøker om de kan ha blitt fraktet til funnstedet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Politiet undersøker flere steder som åsted. I tillegg til funnstedet, har vi også en hypotese om at de kan ha blitt drept et annet sted og fraktet til funnstedet, sa politiadvokat Inger-Lise Høyland i Vest politidistrikt på en pressekonferanse tirsdag.

Foreløpig er politiet tilbakeholdne med opplysninger om hva de tror kan ha skjedd, men understreker at de ikke kan binde seg til én hypotese og derfor etterforsker bredt.

– Vi gjør undersøkelser på området. I tillegg undersøker vi elektronisk materiell, som mobiltelefoner, sa politiinspektør Tore Salvesen på pressekonferansen.

Tirsdag sperret politiet dessuten av et område ved et hospits ved Store Lungegårdsvann i Bergen. Både politi og Sivilforsvaret er på stedet, og politiet har båret ut gjenstander, skriver Bergens Tidende.

Avhør

En mann i 50-årene og en mann i 30-årene ble mandag kveld pågrepet og siktet for drapene på den 29 år gamle kvinnen og mannen i 40-årene som ble funnet døde under en presenning ved Osavatnet mandag ettermiddag. De siktede skal avhøres i løpet av tirsdag.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet utelukker ikke flere pågripelser i saken.

Advokat Kjetil Ottesen er oppnevnt som forsvarer for den siktede mannen i 30-årene.

– Jeg har ikke snakket med ham ennå. Jeg skal besøke ham i arresten nå, og så er planen avhør i dag, skriver han i en SMS til NTB.

Både de avdøde og de siktede er kjent for politiet fra før. Noen av de dødes pårørende er nå varslet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er foreløpig ikke bestemt om de siktede skal framstilles for varetektsfengsling.

Blodige gjenstander

– I løpet av gårsdagen avhørte vi et 30-talls vitner. Det er turgåere i området, i tillegg til omgangskretsen til de avdøde og naboer av dem, sa Salvesen.

De avdøde ble funnet i et populært turområde. Det var turgåere som varslet politiet etter å ha funnet blodige gjenstander i området.

Politiet vil foreløpig ikke si noe om hva slags gjenstander dette er. Dødsårsaken vil de heller ikke kommentere foreløpig.

Området ble sperret av mandag, og utover kvelden arbeidet kriminalteknikere ved funnstedet med lysutstyr. Politiets kriminalteknikere fikk bistand fra Bergen brannvesen for å søke i det tilliggende vannet med båt, dykkere og en drone.

Politi har fått inn flere tips som de betegner som interessante.