Fire snøskred i Finnmark – flere hus evakuert

Artikkelen fortsetter under annonsen

Flere hus er evakuert etter at det har gått flere snøskred ved Honningsvåg i Finnmark.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Rundt 30 husstander er blitt evakuert i de skredutsatte områdene i Nordkapp kommune, ifølge NRK. Det har politiet besluttet i samråd med Norges vassdrags- og energidirektorat og Norges Geotekniske Institutt.

Rundt 70 personer er evakuert. 60 av dem er evakuert fra de mest skredutsatte personene i Honningsvåg. I tillegg er ti personer evakuert fra et hybelbygg i Kamøyær, opplyser politiet i Finnmark.

Flere skred

Blant de evakuerte var beboerne i tre hus på strekningen mellom Risfjorden og Bullvika i Kamøyvær, opplyser Nordkapp kommune til Finnmarksposten.

Det har gått til sammen tre ras på Kamøyværveien.

Ti personer dessuten er evakuert fra fiskebrukets bolig i Kamøyvær, ifølge avisen.

En ny vurdering av situasjonen tas klokken 10 tirsdag.

Det gikk også tre snøskred i området Lillefjellet/Holmbukt ved Honningsvåg.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Veien (E69) i området er sperret, og politiet ber trafikanter om å respektere sperringene, skrev Finnmark politidistrikt på Twitter mandag formiddag.

Fortsetter å snø

Mandag ettermiddag opplyste politiet at det hadde gått enda et skred ved Seibukta vest for Honningsvåg lufthavn. Ingen personer ble tatt, men en brøytebil kjørte seg fast i skredet.

Ifølge NVEs varslingstjeneste varsom.no er det stor snøskredfare langs Finnmarkskysten mandag og de neste dagene. Det har kommet en god del snø på kysten det siste døgnet, og ifølge Meteorologisk institutt vil det fortsette å snø natt til tirsdag.