Høyesterett avviste anke i Sjøvegan-drapet

<p>Marie-Louise Bendiktsen ble funnet drept i sitt egen hjem på Sjøvegan.</p>
Marie-Louise Bendiktsen ble funnet drept i sitt egen hjem på Sjøvegan. Foto: Foto: NTB scanpix / Privat

Høyesterett har avvist å behandle anken til mannen som er dømt for drapet på Marie-Louise Bendiktsen på Sjøvegan i 1998.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det melder NRK.

59 år gamle Bendiktsen ble funnet drept med 13 knivstikk i ruinene av sin nedbrente bolig på Sjøvegan i Salangen i Troms 15. juli 1998. Politiet mener huset ble påtent for å skjule drapet og en forutgående voldtekt.

Mannen ble dømt til elleve års fengsel i Nord-Troms tingrett i april i fjor. Både mannen og påtalemyndigheten anket dommen. Hålogaland lagmannsrett skjerpet straffen betraktelig og dømte i midten av oktober mannen til 17 års fengsel.

Hovedgrunnen til straffeskjerpelsen er mannens alder. Lagmannsretten la mannens asylsøknad fra 1997 til grunn, hvor det fremgår at han er født i desember 1976. De mener at mannen var 21 år gammel da drapet ble begått, og ikke 17 år gammel som tingretten la til grunn.

Mannen fra Sri Lanka ble pågrepet på Oslo lufthavn 20. juni 2018 etter DNA-treff.

Personvernpolicy