Prisdryss over norsk mat og drikke i Stavanger

Midt-Norge stakk av med fire spesialpriser, og resten av prisene fordelte seg over store deler av landet under den 12. finalen i Det Norske Måltid.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

40 produkter var nominert til 13 kategoripriser i finalen i 2019, valgt ut av juryer i Stavanger, Oslo, Nordkapp, Kristiansand, Utskarpen i Nordland og Trondheim. I tillegg kom en rekke spesialpriser.

Ny blant prisene i år var Årets Skaperkraft, som gikk til DalPro Gårdsmat i Trøndelag, og som arrangørene håper vil bidra til å videreutvikle teamene bak produktene.

– Det Norske Måltid er en anledning til å feire de dyktige menneskene som produserer fantastisk mat og drikke rundt om i Norge. Felles for dem alle er innovasjon, pågangsmot og investeringslyst, i tillegg til mengder stolthet og entusiasme, sier leder i Det Norske Måltid, Kristin Austigard.

De fire spesialprisene inkluderer Juryens utvalgte 2019 og Årets matspire og Matkanalens reklamepris, som begge gikk til Kryddersildfilet original fra Juvikprodukt i Aukra i Møre og Romsdal. I tillegg nykommeren Årets skaperkraft og Årets forsprang, som ble tildelt Jentene på Tunet fra Trøndelag.

Årets hederspris gikk til kokk og håndverkskonditor Sverre Sætre. Denne prisen tildeles en ambassadør for faget og har stor integritet i bransjen. Første mottaker var Ingrid Espelid Hovig i 2011.

Personvernpolicy