Tragedien i Tromsø snart ferdig etterforsket

Mange lys ble tent på stedet hvor en sudansk mor tok med seg sine tre barn ut i havet 2. desember.
Mange lys ble tent på stedet hvor en sudansk mor tok med seg sine tre barn ut i havet 2. desember. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix

Politiet har fått et godt bilde av de siste bevegelsene til moren og barna som døde av drukning i Tromsø før jul. Saken er snart ferdig etterforsket.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Politiet tar sikte på å oversende saken til statsadvokaten innen utgangen av februar, opplyser Troms politidistrikt i en pressemelding fredag morgen.

Ved å følge de elektroniske sporene mobiltelefonen til moren – en sudansk 27 år gammel kvinne – etterlot seg gjennom Tromsø ettermiddag 2. desember, har politiet kartlagt de siste bevegelsene til moren og de tre barna. Det går 1 time og 12 minutter fra de forlater hjemmet til siste observasjon av dem.

Reisen fra hjemmet til rekreasjonsområdet på Fagereng er dessuten godt dokumentert gjennom kollektivbilletter, vitneobservasjoner og opptak fra overvåkingskameraer.

Fant pass i barnevognen

Rundt en halvtime etter siste kjente observasjon finner en tilfeldig forbipasserende en forlatt barnevogn og to par barnesko på gangveien like ved stedet der de fire ble funnet livløse i vannet. De ser også fotspor i snøen ned til vannet.

Moren er siktet for drap på to av sine tre barn og drapsforsøk på det siste – en halvannet år gammel jente, som var den eneste av de fire som berget livet.

Den lille jenta på halvannet år fremdeles er innlagt på Universitetssykehuset Nord-Norge i Tromsø.

– Det ble funnet tre pass i den hensatte barnevogna. Disse tilhørte mor og de to eldste barna. Det minste barnet har ikke eget pass. Vi har ikke informasjon som tilsier at mor hadde planlagt en reise, skriver politiet.

Har avhørt over 70 vitner

Politiet har avhørt over 70 vitner og gjort betydelige tekniske undersøkelser for å ta rede på hva som skjedde denne ettermiddagen. Det som hovedsakelig gjenstår i etterforskningen, er å gå igjennom en del elektroniske spor, noen flere vitneavhør og de endelige obduksjonsrapportene.

Kvinnens forsvarer, advokat Tore Pedersen, har tidligere uttalt til NTB at han ikke ser for seg at saken kommer opp for noen domstol, siden den siktede moren er død.

– Man må jo avslutte etterforskningen etter hvert og trekke konklusjoner. Om det blir en slik konklusjon som i siktelsen, må saken henlegges, sa han til NTB i starten av desember.

Personvernpolicy