16 prosent flere i gudstjeneste på ti år i Kristiansand

Tallene viser at Den norske kirke går merkbart tilbake i Kristiansand, slik tilfellet er også i resten av landet. De andre kirkene i byen vokser imidlertid så sterkt at kirkebesøket til sammen øker. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Tallene viser at Den norske kirke går merkbart tilbake i Kristiansand, slik tilfellet er også i resten av landet. De andre kirkene i byen vokser imidlertid så sterkt at kirkebesøket til sammen øker. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Mens tendensen i resten av landet er at færre enn før går i kirken på søndag, går det motsatt vei i Kristiansand. Det sørger katolikker og frikirkegjengene for.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge en undersøkelse avisa Dagen gjengir fredag, gjennomført blant 44 menigheter og kristne organisasjoner, har gudstjenestedeltakelsen i Kristiansand økt fra 5.712 personer i gjennomsnitt hver søndag i 2008 til 7.663 i 2018. Det er en økning på hele 16 prosent på ti år.

Fredag presenteres de ferske tallene for menighetene i byen under Fellesmøtene , en konferanse som samler menigheter og organisasjoner i byen.

Tallene viser at Den norske kirke går merkbart tilbake i Kristiansand, slik tilfellet er også i resten av landet.

De andre kirkene i byen vokser imidlertid så sterkt at kirkebesøket til sammen øker: Katolikkene hadde i snitt 380 deltakere hver søndag i 2008, men hele 900 i 2018, mens frikirkemenighetene har økt fra 3.013 til 4.594 deltakere hver søndag i samme periode.

– Enkelte kirkesamfunn har hatt en eksplosiv vekst. Den generelle gudstjenestedeltakelsen har vært økende, sier Sindre Olafsrud, daglig leder i analysebyrået Nordic Navigation, som sier innvandring og såkalt menighetsplanting har mye å si.

Personvernpolicy