Mer enn 313.000 til Stålsett-innsamlingen

Tidligere biskop Gunnar Stålsett og Lula Tekle i rettssal 227 i Oslo tingrett. Stålsett ble dømt til betinget fengsel og bot en tilståelsessak for å ha brukt den ureturnerbare asylsøkeren Lula Tekle til å arbeide for seg. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Tidligere biskop Gunnar Stålsett og Lula Tekle i rettssal 227 i Oslo tingrett. Stålsett ble dømt til betinget fengsel og bot en tilståelsessak for å ha brukt den ureturnerbare asylsøkeren Lula Tekle til å arbeide for seg. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Når innsamlingen for å dekke tidligere biskop Gunnar Stålsetts bot på 10.000 kroner avsluttes fredag, er det kommet inn langt mer enn målet var.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Stålsett ble før jul dømt til bot og fengsel i 45 dager med en prøvetid på to år for å ha ansatt en ureturnerbar asylsøker, men siden dommen ble betinget, slipper han å sone.

Torsdag skriver Vårt Land at Silje Haavet Goldens innsamling hittil har innbrakt over 313.000 kroner fra nærmere 1.700 givere.

– Det er helt fantastisk å se hvor mange som var med og ­«hevet sin stemme» gjennom å bidra i denne saken, skriver ­Golden i en epost.

Siden Stålsett gjorde det klart at han ønsket å betale boten sin selv, ble det besluttet at 80.000 skulle gå i julegave til ham og til Lula Tekle, den eritreiske kvinnen som arbeidet for Stålsett.

De overskytende midlene, skal etter Stålsetts ønske gå til organisasjonen Mennesker i Limbo, som er en gruppe lengeværende papirløse i Norge. De følger blant annet spent med på hvordan regjeringen vil utforme den varslede løsningen for papirløse som har vært i Norge i mer enn 16 år.