Politiet intensiverer letingen etter Anne-Elisabeth Hagen

Dette er saken: Anne-Elisabeth Hagen-bortføringen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet på Romerike vil i tiden fremover sette i gang nye søk etter den savnede Anne-Elisabeth Hagen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det opplyser politiinspektør og lederen av etterforskningen av forsvinningssaken, Tommy Brøske, til Romerikes Blad.

Brøske forteller at noen av søkene vil bli igangsatt snarlig. Han ønsker ikke å

Politiinspektør Tommy Brøske sier politiet vil intensivere letingen etter Anne-Elisabeth Hagen i månedene som kommer. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Politiinspektør Tommy Brøske sier politiet vil intensivere letingen etter Anne-Elisabeth Hagen i månedene som kommer. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

kommentere nøyaktig hvor politiet vil lete, men sier han ikke utelukker søk i nærområdet. Han utelukker heller ikke søk i utlandet.

– Vi har jo kunnskap fra tidligere om hvor man eventuelt har forsøkt å skjule en slik forbrytelse, og det kan for eksempel være i skog og i vann, sier Brøske.

Fakta om forsvinningssaken på Lørenskog:

* 9. januar i år gikk politiet ut offentlig og bekreftet at Anne-Elisabeth Hagen hadde forsvunnet fra sitt hjem i Sloraveien på Fjellhamar i Lørenskog ti uker tidligere.

* Hagen forsvant fra boligen en gang mellom klokka 9.15 og 9.48 onsdag 31. oktober 2018, ifølge politiets opplysninger.

* Ektemannen – forretningsmannen og milliardæren Tom Hagen (69) – kom hjem rundt klokka 13.30 og varslet politiet en drøy halvtime senere.

* Politiet holdt etterforskningen hemmelig og begrunnet det med grove trusler mot kvinnens liv og helse.

* Det har blitt fremmet krav om 9 millioner euro i løsepenger betalt i kryptovalutaen monero og fremsatt grove trusler i et brev etterlatt på stedet.

* 11. februar ble det kjent at det hadde vært ny kontakt mellom antatte gjerningspersoner og Anne-Elisabeth Hagens familie på en ny plattform. Det var fortsatt kun snakk om enveiskommunikasjon.

* 26. juni opplyste politiet at de hadde endret hovedteori i saken. Politiet anser det som mindre sannsynlig at det dreier seg om en bortføring med økonomisk motiv. Hovedhypotesen er at Anne-Elisabeth Hagen ble drept.

* 6. august opplyste bistandsadvokat Svein Holden at Hagen-familien har kontakt med kidnapperne, men at det fortsett ikke er gitt bevis på at hun lever. Holden formulerer det slik at det «sies klart» at hun er i live.

* 28. august gikk politiet ut med opplysninger om skosåleavtrykk de mener kan være avsatt av en gjerningsperson og viste fram skotypen på en pressekonferanse.

* 13. september blir det kjent at tekniske spor har ledet politiet til en teori om at Anne-Elisabeth Hagen ble drept allerede onsdag 31. oktober, og at hun deretter ble fjernet fra hjemmet sitt av en eller flere gjerningsmenn.

* 24. september opplyser de at det er funnet et låsbart plastbånd – strips – i boligen der politiet mener det sentrale åstedet er.

* 17. oktober går politiet ut med opplysninger om at både brevarket og konvolutten som trusselbrevet lå i, er solgt hos Clas Ohlson. Det er tidligere også opplyst hvilke forretninger sko og strips er kjøpt i.

* Etterforskningen ledes av Øst politidistrikt med bistand fra Oslo politidistrikt, Kripos, Økokrim, Interpol og Europol. Interpol gikk i slutten av januar ut med en offentlig etterlysning.

Tidligere har politiet søkt i flere vann i området rundt familiens bolig, blant annet i Langvannet nedenfor familiens hjem i Sloraveien på Fjellhamar.

Siste livstegn fra Hagen er fortsatt 31. oktober 2018, og det har ikke vært ny kontakt med angivelige gjerningspersoner siden 8. juli.

Politiet tror ikke at Anne-Elisabeth Hagen er i live.