Jan Egil Presthus er død

Artikkelen fortsetter under annonsen

Leder for Spesialenheten for politisaker Jan Egil Presthus døde brått mandag, 59 år gammel. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det er med sorg vi meddeler at vår leder, Jan Egil Presthus, døde brått i går kveld av hjertestans, skriver spesialenheten i en pressemelding tirsdag.

– Vi ber om ro til å håndtere og bearbeide dette internt i organisasjonen og til å støtte hans nærmeste familie, skriver de videre.

Jan Egil Presthus har vært sjef for Spesialenheten siden 2005.

Aktor i Jensen-saken

Han var aktor i Eirik Jensen-saken som skulle starte opp igjen etter jul 14. januar, og det er foreløpig ikke klart om dødsfallet vil få følger for oppstartsdatoen.

– Vi har foreløpig ikke avklart dette, men holder tett dialog med partene. Eventuelle endringer vil vi varslet, sier rådgiver Kristine Bielke Djupvik i Borgarting lagmannsrett til NTB.

Eirik Jensens forsvarer, advokat John Christian Elden, skriver i en SMS til NTB at han foreløpig ikke vet noe om hvilke konsekvenser dødsfallet vil få for saken, men at det er underordnet sorgen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Veldig trist

– Dette var veldig trist. Presthus var en mann med stor integritet og en lun fremtoning. En behagelig motpart å arbeide med i retten, skriver Elden.

Presthus har tidligere jobbet i Justisdepartementet, Utlendingsdirektoratet og han har vært politijurist og kriminalsjef i Asker og Bærum politidistrikt. Presthus har også vært rådmann i Tynset kommune.