Flere fjelloverganger åpnet igjen

Det blåste opp igjen i fjellet søndag, men det roet seg utover dagen, og flere fjelloverganger kunne åpnes. Mandag ventes det mye vind langs kysten i vest.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det blåser opp igjen i fjellet. Vi har sendt ut varsel om fare for snøfokk og vanskelige kjøreforhold på de høyeste fjellovergangene, tvitret Meteorologisk institutt midt på dagen søndag.

Utover dagen gikk det over til mildvær. Det ble sendt ut farevarsel på gult nivå om kraftig snøfokk i fjellet i Sør-Norge, samt om mye regn i Vestland fylke.

Stengt på grunn av rasfare

Riksvei 13 over Vikafjell har vært stengt gjennom helgen på grunn av fare for ras. Det gjøres en ny vurdering klokka 9 mandag morgen, opplyser Vegtrafikksentralen vest.

Fylkesvei 27 over Venabygdsfjellet er stengt på grunn av uvær, men den ventes å åpne igjen klokka 7 mandag morgen, melder Vegtrafikksentralen øst.

Blant fjellovergangene som var åpne søndag kveld, var E134 Haukelifjell, E16 Filefjell, riksvei 15 Strynefjellet, riksvei 52 Hemsedalsfjellet og riksvei 7 Hardangervidda.

Mer vind i vente

I nord er det kolonnekjøring blant annet på E10 Bjørnfjell i Nordland og på E69 Skarsvåg–Nordkapp i Finnmark.

Flere steder langt kysten, både i nord og sør, var det stiv kuling og medfølgende gult farevarsel søndag.

– Vurder å la båten ligge. Ikke dra ut i småbåt, lød anbefalingen.

Mandag blir det tilsvarende vind fra Karmøy i Rogaland til Svinøy, som ligger rett nord for Stad. Vinden minker mandag kveld.

Les også: Fjelloverganger og veier stengt på grunn av uvær

Personvernpolicy