Mange branner over hele landet nyttårsaften

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nødetatene meldte om mange branner i de første minuttene etter midnatt nyttårsaften. Det har også vært mange ordensforstyrrelser over hele landet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Politi- og brannvesen flere steder i landet meldte om flere lyng- og gressbranner i minuttene etter midnatt, og det brant også i flere hekker, garasjer, biler og boliger.

I Hokksund og Fredrikstad satte fyrverkeri fyr på hekker og på Kadettangen i Bærum brant det i plattingen av stupetårnet.

I Os er en mann pågrepet og siktet for å ha startet en boligbrann. Til Bergens Tidende sier operasjonsleder Knut Dahl Mikkelsen i Vest politidistrikt at de mistenker at mannen knuste en rute inn til huset før han skjøt fyrverkeri inn i stuen.

Ingen ble skadd i brannen, men boligen er ifølge politiet ubeboelig. Sju personer ble evakuert.

Les også: Mann pågrepet etter boligbrann i Os

24 evakuert

I Bergen ble 24 personer evakuert som følge av en brann i en enebolig i Fyllingsdalen. Ifølge NRK er fire personer sendt til legevakt, men skal ikke være alvorlig skadd.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Statskanalen skriver like over klokken 6 at brannvesenet sliter med et trangt og uoversiktlig boligområde, og at de ikke har kontroll på brannen. Boligen er overtent.

Les også: 24 evakuert etter boligbrann i Bergen

Nødrakett traff fritidsbolig

I Svolvær i Nordland ble det meldt om brann som følge av en nødrakett.

– Politipatruljen hadde tatt oppstilling på Svinøya for å bivåne fyrverkeriet i Svolvær. Ble oppmerksom på en nødrakett som var avfyrt vannrett og passerte dem i hodehøyde. Denne raketten traff så en fritidsbolig der kledningen tok fyr, skriver politiet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

To menn er pågrepet som følge av hendelsen.

Det brant også i et hus i Kyrkjebø i Sunnfjord like over klokken 3 natt til onsdag. Det befant seg ingen personer i huset, men Vest politidistrikt meldte om spredningsfare til en nærliggende fjøs med dyr, og flere hester ble evakuert. I tillegg ble nabohus evakuert da spredningsfaren utviklet seg. Huset det brenner i kan ikke reddes.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Måtte stanse fester

Vest politidistrikt meldte 20 minutter over midnatt at de var blitt varslet om at en mann på Åstveit i Åsane hadde fått skader i ansiktet av fyrverkeri.

– Politi og ambulanse rykket ut. Mannen ble fraktet Haukeland sykehus med mindre skader i ansiktet, skriver politiet

Flere fester med ungdommer og mindreårige gikk over styr og måtte oppløses av politiet. I Tromsø måtte politiet blant annet oppløse en fest i seilforeningens lokaler av hensynet til helse og sikkerhet for de 80 gjestene, mange overstadig mindreårige.

Øst politidistrikt forteller om mange oppdrag i forbindelse med ordensforstyrrelser i byen og i private hjem.

– Det har vært en veldig hektisk natt med ordensforstyrrende atferd. Heldigvis har det ikke vært noen tilfeller av alvorlig personskade, sier operasjonsleder Terje Marstad til NTB.

Les også: Politiet mistenker påsatt bilbrann i Oslo