Mann tiltalt for drap på kona i Sarpsborg

En kvinne ble drept i Sarpsborg romjula 2018. Nå er mannen hennes tiltalt for drapet.
En kvinne ble drept i Sarpsborg romjula 2018. Nå er mannen hennes tiltalt for drapet. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

En 34 år gammel mann er tiltalt for å ha drept kona si i Sarpsborg romjulen 2018, melder NRK. Han var psykotisk og kan trolig ikke straffes.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen er tiltalt for å ha angrepet kvinnen med kniv og øks. Hun skal ha blitt påført over 40 hogg og stikk, ifølge kanalen.

Hun ble funnet hardt skadd i boligen, men ble senere erklært død.

Mannen har sittet varetektsfengslet siden han ble pågrepet i romjula for et år siden. Han har vært gjennom en vurdering av sakkyndige, som har konkludert med at han var psykotisk på gjerningstidspunktet, ifølge NRK.

Mannen er derfor strafferettslig utilregnelig og kan ikke straffes, hvis retten legger sakkyndigerklæringen til grunn. Det er ventet at aktor kommer til å be om dom på overføring til tvungent psykisk helsevern.

– Han erkjenner ikke straffskyld fordi han mener han ikke var tilregnelig, sier mannens forsvarer Reidar Steinsvik til NRK.

Parets sønn skal ha forsøkt å gripe inn, og han skal også ha blitt skadd.

Mannen er tidligere tiltalt for uaktsomt drap på sin egen sønn. Sønnen ble da funnet livløs i en badebalje. Mannens forsvarer opplyser at tiltalte mener at dette var et uhell.

Personvernpolicy