Ungdommer avfyrer fyrverkeri mot personer

Politiet i Oslo har fått inn flere meldinger om ungdommer som sender opp fyrverkeri mot personer og inn i en stall.

Mandag kveld opplyser Oslo politidistrikt at de får mange meldinger fra hele byen om at ungdommer sender opp fyrverkeri mot personer som befinner seg i nærheten.

– Hittil har vi ikke fått melding om at noen er truffet og skadet, og så langt vi har kapasitet, sender vi patruljer for å gripe inn i dette, skriver politiet.

Fyrverkeri i stall

Ved 21.30-tiden melder politiet at det har blitt avfyrt fyrverkeri i en stall på Stovner.

– Ungdommer har nettopp avfyrt fyrverkeri inn i en stall med hester og skremt opp både hester og ansatte, før de løp fra stedet, skriver oslo-politiet.

Tidligere i kveld ble brannalarmen på Furuset T-banestasjon utløst av fyrverkeri inne på stasjonsområdet. På Holmlia i Oslo er en ungdom anholdt for å ha fyrt av fyrverkeri inne på en buss.

På Bjørndal ble det sendt fyrverkeri fra en bro ned på passerende biler.

Mandag ettermiddag rykket politiet ut til Sandvika kjøpesenter etter at flere barn i 12-13-årsalderen hadde avfyrt fyrverkeri mot mennesker og kjøretøy.

Ingen personer ble truffet.

– Vi har varslet barnas foreldre, som vil komme og hente dem, skrev Oslo politidistrikt på Twitter.

Også i resten av landet

I Kristiansand fikk politiet mandag kveld melding om at ungdommer kastet fyrverkeri mot et spisested i Markens gate. Politiet har varslet foreldrene til sju ungdommer de mener var involvert. Da brannvesenet ankom, var «det ingen røyk å se», skriver de på Twitter.

Tidligere på kvelden måtte politiet rykke ut til Mandal, der ungdommer skjøt fyrverkeri mot hverandre og forbipasserende. Det kom også meldinger om bruk av fyrverkeri i Vanse sentrum, Evje, Vågsbygd, Flekkerøy og Vennesla.

Hovedregelen er at det er forbudt å sende opp fyrverkeri på andre dager enn nyttårsaften mellom 18.00 og 2.00.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden