Det gamle hovedbiblioteket i Oslo stengte for godt

Deler av samlingen blir utilgjengelig fram til det nye hovedbiblioteket åpner i mars.
Deler av samlingen blir utilgjengelig fram til det nye hovedbiblioteket åpner i mars.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Mandag stengte dørene på Deichman på Hammersborg i Oslo for godt. – Tiden har løpt fra dette gamle, rare huset, sier biblioteksjefen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

De siste ukene har Deichman arrangert omvisninger i hovedbiblioteket på Hammersborg for å la osloboerne ta farvel med det 86 år gamle bibliotekbygget.

– Det har vært mye folk. Vi har måttet sette opp ekstra omvisninger for å la dem som ønsket å ta farvel med huset, gjøre det, sa biblioteksjef Knut Skansen til NTB mandag ettermiddag.

Biblioteket ble åpnet av kong Haakon i 1933. Mandag gjorde biblioteket sitt siste utlån.

– Oslofolk har jo et sterkt forhold til dette huset, men de fleste som blir med på rundturen og bak kulissene, ser at tiden har løpt fra dette gamle, rare huset, sa Skansen.

Det nye hovedbiblioteket i Bjørvika skal åpne 28. mars 2020. I mellomtiden må folk i Oslo benytte seg av de andre bibliotekene i byen.

– Det er jo 20 bibliotek i Oslo, om man ikke regner med fengselsbibliotekene og pasientbibliotekene. De som normalt bruker hovedbiblioteket, skal ha fått beskjed om at bøkene kan leveres på Majorstuen eller Grünerløkka, sa biblioteksjefen til NTB.

– Men en god del av samlingen vår vil være utilgjengelig de neste månedene, sa Skansen.

Den offisielle avslutningsfesten for biblioteket blir 18. januar.