Drapssiktet nordmann samtykker til utlevering

En mann i 70-årene ble funnet død i Hokksund lille julaften. En mann er siktet for drap. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
En mann i 70-årene ble funnet død i Hokksund lille julaften. En mann er siktet for drap. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Mannen som er siktet for drapet i Hokksund lille julaften, har samtykket til å bli utlevert til Norge, opplyser politiet til Drammens Tidende.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiadvokat Ann Iren Svane Mathiassen i Sørøst politidistrikt sier til avisa at det ligger an til at mannen blir overført til Norge i løpet av noen dager.

– Først må den svenske påtalemyndigheten fatte en beslutning om overføring. Dette kan de gjøre uten å koble inn tingretten. Dermed ligger det an til at han blir overført til Norge, sier hun til avisa.

Mandag har den siktedes norske forsvarer John Christian Elden og hans svenske forsvarer Robert Helenius hatt et møte med norsk og svensk politi i Karlstad i Sverige. Tidligere har den drapssiktede mannen motsatt seg utlevering.

Det var på kvelden lille julaften at en mann i 70-årene ble funnet med skader, som han senere døde av i Hokksund i Buskerud. Onsdag opplyste politiet at den foreløpige obduksjonsrapporten bekreftet at mannen var utsatt for en kriminell handling, og den drapssiktede mannen ble etterlyst av politiet.

Andre juledag ble mannen pågrepet i Sverige.

Den drapssiktede mannen nekter straffskyld etter drapssiktelsen, men har sagt at han vil forklare seg nærmere til politiet.

Det er ikke kjent om siktede og avdøde er i familie, men politiet har tidligere bekreftet at de har en relasjon til hverandre.