Dette skjedde i natt

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til søndag 29. desember.

Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mann skutt av politiet

En mann i 30-årene skal ha gått mot politiet med motorsag før han ble skutt i foten på en hytte i Lindås kommune i Hordaland lørdag kveld. Mannen er alvorlig skadd.

Politiet ble varslet om innbruddet på hytta klokken 14.50. Sju timer senere ble mannen skutt i foten av politiet. Spesialenheten for politisaker er varslet om hendelsen.

Bilfører pågrepet etter trafikkulykke

En mann i 50-årene ble pågrepet i forbindelse med en trafikkulykke i Bringåkertunnelen i Holmestrand lørdag kveld.

Bilen mannen kjørte, kolliderte med en annen bil. I den bilen satt det to barn og to voksne. En kvinne som satt i den påkjørte bilen, ble sendt til sykehus med brystsmerter. Skadeomfanget er ukjent.

Frivillige brannmenn får betalt

Etter massiv kritikk har Australias regjering besluttet at frivillige brannmannskaper skal kunne få økonomisk kompensasjon for bistanden mot skogbrannene.

De frivillige, som mange har tatt fri fra jobb for å bistå, utgjør hele 90 prosent av mannskapet som kjemper mot Australias katastrofale branner.

Anti-islamsk politiker planlegger karikaturkonkurranse

Den nederlandske antiislamske politikeren Geert Wilders har lansert en karikaturkonkurranse med profeten Muhammed som motiv.

Wilders lanserte samme konkurranse i fjor, men avlyste den fordi han mottok drapstrusler, og fordi han var redd for å sette andre mennesker i fare.