Hokksund-drapet: Siktet nekter straffskyld

Mannen ble funnet hardt skadd lille julaften. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Mannen ble funnet hardt skadd lille julaften. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Mannen som er siktet for drapet på Borgar Giil Andresen (74) i Hokksund lille julaften, nekter straffskyld, opplyser hans forsvarer John Christian Elden.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Han nekter straffskyld etter drapssiktelsen, men vil forklare seg nærmere til politiet, skriver Elden til Dagbladet lørdag.

Elden forteller at han skal møte den siktede i Karlstad mandag.

– Vi skal samme dag gjennomføre et foreløpig avhør med norsk og svensk politi, og da drøfte om han skal samtykke til å reise til Norge. Han har selv et bosted nær Karlstad som er grunnen til at han er her, skriver Elden til avisen.

Svensk politi pågrep mannen på et hotell i Arvika i Värmland torsdag formiddag.

«Den varmeste og snilleste pappa»

VG opplyser at det var Borgar Giil Andresen (74) som ble drept i Hokksund lille julaften. Han var på vei hjem fra butikken da han ble drept.

«Borgar var for oss den varmeste og snilleste pappa, bestefar, bror og svigerfar vi kunne ønske oss. Denne tragiske hendelsen er for oss fullstendig uforståelig og han vil bli dypt savnet», skriver familien i en uttalelse til VG.

– Barna har ønsket seg dette, sier bistandsadvokat Marijana Lozic til Dagbladet om at familien nå går ut med navnet.

Borgar har en enormt stor omgangskrets, og barna vil at folk skal vite, sier Lozic til Dagbladet.

Drept av svogeren

VG melder at Andresen skal ha blitt skutt. Ambulansepersonell forsøkte gi livreddende førstehjelp, men Andresen ble erklært død på stedet rundt 45 minutter senere.

Ifølge VG er den drapssiktede 59-åringen bror av Borgar Giil Andresens enke.

«Min sjelevenn og klippen i livet mitt. Du var positiv, snill, hjelpsom, intelligent og hadde masse humor. Du var en følsom mann med empati for mennesker og dyr. Det smerter å miste deg», sier enken via sin bistandsadvokat Vibeke Bille.

Sørøst politidistrikt opplyste fredag at mannen har motsatt seg utlevering fra Sverige til Norge. Til avisen GT opplyser svensk påtalemyndighet at det derfor kan ta opptil to måneder før mannen kan utleveres til Norge.

Personvernpolicy