Sjåfør siktet etter dødspåkjørsel i Trøndelag

En drosjesjåfør omkom da han den 12. desember ble påkjørt etter å ha gått ut av bilen sin på E6 ved Ranheim i Trondheim. Fredag bekreftet politiet at de har siktet en person for uaktsomt bildrap etter ulykken. Foto: Joakim Halvorsen / NTB scanpix
En drosjesjåfør omkom da han den 12. desember ble påkjørt etter å ha gått ut av bilen sin på E6 ved Ranheim i Trondheim. Fredag bekreftet politiet at de har siktet en person for uaktsomt bildrap etter ulykken. Foto: Joakim Halvorsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet har siktet en sjåfør for uaktsomt bildrap etter at en drosjesjåfør ble påkjørt og døde på E6 ved Ranheim i desember.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ulykken skjedde 12. desember da drosjesjåføren stanset bilen sin ved Ranheim fabrikker i Trondheim og gikk ut etter at han punkterte. Da ble sjåføren påkjørt av en annen bil som kom kjørende i samme retning. Mannen døde av skadene.

Fredag opplyste politiet at de har siktet sjåføren av den andre bilen etter ulykken, skriver Adresseavisen.

– Vedkommende er siktet for uaktsom forvoldelse av død, sier jourhavende politijurist Hanne Sivertsen Berg ved Trøndelag politidistrikt.

Politiadvokat Jannicke Olsen forteller at den siktede nekter straffskyld. Politiadvokaten sier sjåføren erkjenner å ha kjørt på taxisjåføren, men at vedkommende nekter straffskyld for å ha opptrådt uaktsomt.

På avisas spørsmål bekrefter hun at drosjesjåføren ikke hadde satt ut varseltrekant da påkjørselen skjedde.