Nigeriansk mann dømt til to års fengsel for å ha svindlet kvinner

OSLO 20171124. Oslo Tinghus, interiør rettssal, Norges lover, riksvåpen. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
OSLO 20171124. Oslo Tinghus, interiør rettssal, Norges lover, riksvåpen. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

En nigeriansk mann bosatt i Oslo, er dømt til to års fengsel for å ha medvirket til å svindle norske og finske kvinner for over én million kroner til sammen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den 41 år gamle mannen kommer opprinnelig fra Nigeria, men er svensk statsborger. Han må i tillegg til sone i fengsel betale erstatning til kvinnene, melder Bergens Tidende.

Mannen er dømt for å ha stilt sine bankkontoer til disposisjon, for så å ha overført pengene han fikk fra kvinnene videre til seg selv eller andre i utlandet, heter det i dommen.

Mannen er også dømt for heleri av omtrent 120.000 kroner.

Sju av kvinnene har blitt lurt til å tro at de var i et romantisk forhold med mannen. Den siste skal ha trodd at hun skulle få et stort utbytte fra et utenlandsk selskap.

Ifølge dommen skal mannen ha utgitt seg for å være lege eller FN-soldat i krigsherjede områder. Han tok kontakt med kvinnene gjennom sosiale medier.

Deretter skal de ha blitt bedt om å overføre penger til mannen. Han skal ha sagt at pengene skulle gå til syke barn i konfliktområder.

Totalt har de åtte kvinnene betalt rett over én million kroner til mannen.

Mannen ble dømt i Hardanger tingrett 16. desember.