Drapssiktet nordmann motsetter seg utlevering fra Sverige

<p>Politiet satte i gang etterforskning etter at en mann i 70-årene ble funnet på gaten i Hokksund lille julaften. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix</p>
Politiet satte i gang etterforskning etter at en mann i 70-årene ble funnet på gaten i Hokksund lille julaften. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Mannen som er siktet for drapet i Hokksund lille julaften, motsetter seg utlevering fra Sverige til Norge. Mannen ble pågrepet i Arvika torsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Siktede er foreløpig ikke formelt avhørt av norsk politi, opplyser Sørøst politidistrikt fredag ettermiddag.

– Han har i dag vært i et formelt avhør av svensk politi om en slik overlevering, men mannen har motsatt seg dette. Han vil dermed bli fremstilt for varetektsfengsling i Sverige i påvente av svensk retts behandling av overleveringsspørsmålet, skriver kommunikasjonsrådgiver Torgny Alstad i Sørøst politidistrikt i en pressemelding.

Mannen, som svensk politi pågrep på et hotell i Arvika i Värmland torsdag formiddag, ble samme dag som pågripelsen begjært utlevert til Norge.

Politiet opplyser at mannen har fått oppnevnt en svensk forsvarer, og at en norsk forsvarer vil bli oppnevnt i løpet av kort tid.

Det er ikke kjent om siktede og avdøde er i familie, men politiet har tidligere bekreftet at de har en relasjon til hverandre.

Politiet opplyste onsdag at den foreløpige obduksjonsrapporten bekreftet at mannen i 70-årene som ble funnet drept på gaten i Hokksund, var blitt utsatt for en kriminell handling.

Det var mandag kveld at mannen ble funnet med skader som han senere døde av.

Personvernpolicy