Erna Solberg endrer nyttårstalen etter Ari Behns selvmord

Statsminister Erna Solberg (H) endrer nyttårstalen etter Ari Behns selvmord. Bildet er fra statsministerens nyttårstale i fjor. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Statsminister Erna Solberg (H) endrer nyttårstalen etter Ari Behns selvmord. Bildet er fra statsministerens nyttårstale i fjor. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Statsminister Erna Solberg endrer nyttårstalen etter at forfatter og kunstner Ari Behn tok sitt eget liv 1. juledag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det bekrefter Statsministerens kontor overfor Dagbladet.

– Psykisk helse og selvmord har i lang tid vært et viktig tema for statsministeren og er det også i nyttårstalen som ble spilt inn før jul. I lys av Ari Behns bortgang er det ønskelig å gjøre noen justeringer i denne delen av talen, av omsorg for alle som var glad i Ari Behn, og som nå er berørt av det som har skjedd, sier Ida Dahl Nilssen ved Statsministerens kontor til avisen.

Erna Solberg skrev også et innlegg på Facebook torsdag i forbindelse med forfatterens bortgang.

– Jeg vil få uttrykke min dypeste medfølelse med Ari Behns familie og etterlatte i anledning hans tragiske bortgang. Mine tanker går til alle som var glad i ham, skrev Solberg på Facebook.

Om du har det vanskelig eller kjenner noen som har det vanskelig, be om hjelp! Ring en venn, snakk med familien din, gå til fastlegen eller ring Mental Helses hjelpetelefon: 116 123, Røde Kors: 80033 321 eller Kirkens SOS: 22400040.

Se video: Ari Behn tok sitt eget liv 25. desember, 47 år gammel: