Ari Behn minnes over hele landet: – Du er en vakker sjel

Opptak: Folk trekker til Slottet for å minnes Ari Behn.
Artikkelen fortsetter under annonsen

På Slottsplassen i Oslo møtte folk opp og la ned blomster, tente lys og skrev ned minneord i forbindelse med Ari Behns bortgang.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Sent 1. juledag kom nyheten om at Ari Behn hadde tatt sitt eget liv. Allerede samme kveld ble det lagt ned blomster og tent lys.

Utover dagen 2. juledag strømmet det jevnt med folk til Slottsplassen, der mange ønsket å vise sin respekt og gi sin siste hilsen til forfatteren og kunstneren, som i drøyt 14 år var gift med prinsesse Märtha Louise.

I tillegg til blomster og lys var det flere håndskrevne hilsener som ble lagt ned ved Karl Johan-statuen. På ett av kortene står det «Kjære Ari. Takk for alt, du er en vakker sjel. Hvil i fred». På et annet står det «Du var et lys i et grått land».

– Vi tente et lys for deg

Torsdag flommer det av hilsninger i sosiale medier.

– Vi tente et lys for deg i går kveld, Ari, på det mørkeste stedet på Gamleveien. Lei oss for at ingen av oss klarte å lyse opp i mørket du var i nå, i sorg over at du ikke lenger er blant oss, i smerte over at døtrene dine har mistet sin pappa , skrev forfatter Åsne Seierstad på Facebook.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Også Arbeiderpartileder Jonas Gahr Støre skrev at han tok nyheten tungt.

– Denne mørkeste delen av året er også tid for nærhetens sårbarhet. Den smerten som følger ved hans bortgang, treffer mange. Særlig går tankene til barna og den nærmeste familien, skrev Støre.

Forfatter Vidar Kvalshaug sammenligner Behn med Ernest Hemingway.

– Ernest Hemingway, ja. Han tenkte jeg på da nyheten traff meg i huet i går kveld. Hemingway som dør for eget våpen i Ketchum, Idaho. Datoen var 2. juli. Vi visste sånt. Vi romantiserte sånt siden det gjaldt store kunstnere. Du valgte å ende livet ditt i går. Det er faen ikke mye romantisk over det , skriver Kvalshaug i et minneord publisert på Bok365.

Lommedalen kirke åpen

Ari Behn bodde i Lommedalen i Bærum. Torsdag åpnet Lommedalen kirke dørene, etter ønske fra menigheten.

– Det blir mulighet til å samles og tenne lys både utenfor og inni kirken , sier fungerende sogneprest Elise Bjerkreim-Bentzen til NRK.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge Budstikka preger Behns død lokalsamfunnet i Lommedalen, og på en facebookgruppe for folk bosatt i området, var det torsdag ettermiddag flere hilsener. «Ufattelig trist. Jeg har alltid likt Ari Behn, og jeg var stolt av å ha han i nabolaget. Hvil i fred», «Utrolig trist» og «Ubeskrivelig sørgelig» var blant kommentarene.