Mann siktet for Hokksund-drap - ikke pågrepet

Politiets teknikere på stedet der den døde mannen ble funnet mandag. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Politiets teknikere på stedet der den døde mannen ble funnet mandag. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Politiet i Sør-Øst har siktet en mann i forbindelse med drapet i Hokksund. Han er foreløpig ikke pågrepet. Samtidig etterlyser politiet bil.

– En mann er siktet i saken, men han er foreløpig ikke pågrepet. I den forbindelse etterlyser vi en bil. Vi har grunn til å tro at siktede disponerer denne bilen. Vi ønsker nå informasjon fra publikum for å kartlegge hans bevegelser i tiden før og etter drapet, sier politiadvokat Ann Iren Svane Mathiassen i en pressemelding.

Bilen som etterlyses er en brun Toyota Rav4 2014-modell.

– Hvis noen har observert bilen, er politiet interessert i informasjon om dette, sier Svane Mathiassen.

Politiet opplyser at den siktede mannen har en relasjon til avdøde, men de ønsker ikke å gi ytterligere detaljer om hva slags relasjon det er snakk om.

Har relasjon

Det er ikke kjent om siktede og avdøde er i familie, men Svane Mathiassen bekrefter overfor NTB at de kjenner hverandre.

– Mannen som nå er siktet, har en relasjon til avdøde, men jeg kan ikke gi ytterligere detaljer om hva slags relasjon dette er, sier Mathiassen.

Den siktede mannen er ikke bosatt i Hokksund-området, men har tilknytning til Buskerud. Verken offeret eller siktede er kjent for politiet fra tidligere, sier Svane Mathiassen til TV 2.

Trolig ikke farlig

Politiet tror ikke at den siktede mannen er farlig.

– Det er ingenting som tyder på at dette var et tilfeldig drap på åpen gate, og sånn sett er det ikke noe som skulle tilsi at han er farlig for andre. Men samtidig er han siktet for en alvorlig forbrytelse, sier hun til kanalen.

Politiet opplyser at den foreløpige obduksjonsrapporten bekrefter at mannen i 70-årene var blitt utsatt for en kriminell handling. Mannen ble funnet med skader som han senere døde av.

– Jeg kan ikke gå nærmere inn i detaljene på hva obduksjonsrapporten sier, men dette innebærer at vi etterforsker hendelsen som et drap, sier Svane Mathiassen.

Tyveri i kirke i Oslo: To personer pågrepet

(Saken fortsetter under)

Politiet har satt i gang etterforskning etter at en mann i 70-årene døde i Hokksund mandag kveld. Mannen ble funnet på gaten. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Politiet har satt i gang etterforskning etter at en mann i 70-årene døde i Hokksund mandag kveld. Mannen ble funnet på gaten. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Videodokumentasjon

Det var klokken 19.37 mandag kveld 23. desember at politiet mottok en melding fra AMK om at de hadde rykket ut etter en melding om en eldre mann som var funnet med skader. Mannen ble erklært død på stedet klokken 20.24.

– Vi jobber med full styrke for å finne ut hva som har skjedd, og har også fått bistand fra Kripos i arbeidet. Målet er selvsagt å kunne gi de pårørende et svar på hva som er bakgrunnen for hendelsen, sier Svane Mathiassen.

Politiet har innhentet videodokumentasjon, tatt i mot og gått gjennom tips, og har gjennomført en rekke vitneavhør.

– Vi jobber ut fra ulike teorier, men det er ikke noe som tilsier at han er et tilfeldig offer.

Bergen: Video viser vold mot kioskansatt

(Saken fortsetter under)

Politiadvokat Ann Iren Svane Mathiassen i Sørøst politidistrikt uttaler seg om drapet på en mann i 70-årene i Hokksund lille julaften. En mann er siktet for drapet. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Politiadvokat Ann Iren Svane Mathiassen i Sørøst politidistrikt uttaler seg om drapet på en mann i 70-årene i Hokksund lille julaften. En mann er siktet for drapet. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Naboer: Hørte smell

Til Drammens Tidende forteller to naboer, et eldre ektepar, at de hørte et høyt smell fra stedet der mannen ble funnet død mandag kveld.

– Vi trodde først at det var noen som hadde skutt opp en nyttårsrakett, men skjønte at noe alvorlig hadde skjedd da flere biler stoppet, og noen startet hjertekompresjon på en mann som lå på bakken, sier kvinnen.

Mannen hadde vært ute og gått tur med hunden og har trolig vært innom Coop Extra i Hokksund for å hente en pakke litt etter klokken 19.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden