Over hundre møtte til juledekket bord på DNT-hytte

Flere og flere velger å feire jul på Haukeliseter fjellstue, som ligger på rundt 1.000 meters høyde. Her fra en januardag i 2015. Foto: Håkon Aarthun / NTB scanpix
Flere og flere velger å feire jul på Haukeliseter fjellstue, som ligger på rundt 1.000 meters høyde. Her fra en januardag i 2015. Foto: Håkon Aarthun / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Både julegrøt med mandel og julebuffé sto på menyen for rundt 110 personer som på forhånd hadde booket seg plass på DNTs hytte på Haukeliseter på julaften.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hver jul og nyttår holder Haukeliseter fjellstue åpent, og ifølge bestillingstallene fra lille julaften valgte 15 personer flere å tilbringe julaften på høyfjellet i år enn i fjor.

– Interessen er økende, og det blir bare flere og flere julegjester, sier kommunikasjonsrådgiver Mette Øinæs Habberstad i Den Norske Turistforening (DNT) til NTB.

Også i romjulen er det ventet flere gjester enn tidligere. Fjellstua kan melde at de venter mellom 90 og 150 gjester, mot 80 og 140 gjester i fjor.

Øinæs Habberstad sier at det synes å bli mer og mer populært å tilbringe jula på Haukeliseter. En del gjester kommer tilbake år etter år, men det er også mange nye.

– De som har jobbet der lenge, forteller at det har skjedd en stor utvikling i besøkstallet de siste tre årene. For 4–5 år siden var mange av julegjestene familie og venner av personalet, sier Øinæs Habberstad.

Haukeliseter fjellstue ligger ved E134 mellom Oslo og Haugesund og har plass til 150 gjester.