Mindre svinekjøtt på lager etter julesalg

Julesalget har gjort kraftige innhogg i reguleringslagrene av svinekjøtt. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Julesalget har gjort kraftige innhogg i reguleringslagrene av svinekjøtt. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Salg av ribbe og annet svinekjøtt før jul har ført til at det er mindre svinekjøtt på reguleringslagrene enn på flere år.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Ved utgangen av året er lageret nede på 700 tonn. Det er det laveste nivået på nesten to år, skriver markedssjef Hilde-Kari Skarstein i Nortura til Nationen.

Julen 2017 var det rett over 800 tonn svinekjøtt på reguleringslager noen uker, mens en uke julen 2016 var reguleringslageret av svinekjøtt på rett under 700 tonn. Ellers har det vært langt mer på lager det meste av tiden de siste tre til fire årene, skriver avisen.

På det meste var det opp mot 6.400 tonn svinekjøtt på lager i fjor høst. Det førte til at grisebønder fikk penger for å legge ned driften.

Målet med ordningen var å redusere antall avlspurker med 4.000 for å få balanse i et marked preget av overproduksjon og tusenvis av tonn med svinekjøtt på reguleringslager.