Voldtektssiktet politimann varetektsfengslet på nytt

En politimann i Nordland politidistrikt er suspendert og varetektsfengslet, siktet for seksuell omgang med flere kvinner ved misbruk av sin stilling samt voldtekt. Fengslingsmøtet ble holdt i Sør-Trøndelag tingrett. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
En politimann i Nordland politidistrikt er suspendert og varetektsfengslet, siktet for seksuell omgang med flere kvinner ved misbruk av sin stilling samt voldtekt. Fengslingsmøtet ble holdt i Sør-Trøndelag tingrett. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

En voldtektssiktet politimann i 30-årene som tjenestegjorde i Nordland politidistrikt, er i Sør-Trøndelag tingrett varetektsfengslet fram til 17. januar.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Politimannen ble første gang fengslet 13. desember etter at han ble pågrepet noen dager tidligere. Da var han siktet for seksuell omgang med flere kvinner ved misbruk av sin stilling. I forrige uke ble siktelsen utvidet til også å gjelde voldtekt.

– Vi fikk medhold i fengsling i fire uker med brev- og besøkskontroll, opplyser advokat Halvor Hjelm-Hansen i Spesialenheten til NTB.

Politimannen er inntil videre suspendert fra sin stilling. Politiet har foretatt en rekke databeslag i saken.

Spesialenheten har avhørt de fire fornærmede kvinnene i saken. Hjelm-Hansen sa til NTB fredag at det kan dukke opp flere fornærmede i løpet av etterforskningen.

Mannens forsvarer, advokat Tom Solberg, har tidligere sagt til VG at hans klient stiller seg uforstående til siktelsen.