Hjem til jul? Det kan bli glatte veier

Underkjølt regn fører til såpeglatte veier. Illustrasjonsfoto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Underkjølt regn fører til såpeglatte veier. Illustrasjonsfoto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Mildværet som har inntatt store deler av Norge kan skape glatt veibane, og særlig på fjellovergangene bør man være ekstra oppmerksom.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I indre deler av Trøndelag er det også sendt ut farevarsel for underkjølt regn.

– Vær forsiktig! Lokalt kan det komme regn som fryser på bakken i dag, søndag og første del av mandag, skriver Meteorologene på Twitter.

Søndag skaper underkjølt regn svært vanskelige kjøreforhold nord i Trøndelag, og ifølge politiet er det tilnærmet umulig å holde seg på beina.

– Må du ikke ut – la bilen stå, er meldingen fra politiet.

Meteorolog Charalampos Sarchosidis ved Meteorologisk institutt advarer også om at mildværet kan skape problemer på fjellovergangene.

– Det vil ikke bli så kalt på fjellet i dag og i morgen, og det kan gi glatte veier. Det kan også bli en del slaps på fjellovergangene, sier han.

På formiddagen bitte lille julaften melder Statens vegvesen om snø- og isdekke på fjelloverganger både i sør og nord.

I fjellet ligger det imidlertid an til påfyll av snø på lille julaften, noe som kan bedre situasjonen noe.

Også i lavlandet har milde temperaturer og nedbør kombinert med iskalde veier skapt problemer i trafikken de siste dagene, men ifølge meteorologen ser det ut til at kjøreforholdene vil være bra fremover.