Norsk politi tilbake til Sør-Afrika etter svar om forsvunnet student

<p>SAVNET: Marie Sæther Østbø er savnet i Sør-Afrika.</p>
SAVNET: Marie Sæther Østbø er savnet i Sør-Afrika. Foto: Privat

Den norske studenten Marie Sæther Østbø ble i fjor meldt savnet i Sør-Afrika. Sørafrikansk politi mener hun ble tatt av havet. Norsk politi er ikke like sikker.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den siste observasjonen av den 21 år gamle kvinnen ble gjort på stranden Myoli Beach i Sedgefield i Sør-Afrika kvelden 18. april i fjor, skriver Stavanger Aftenblad.

Det ble gjort omfattende søk, men allerede etter en uke ble søkene trappet ned. Nå vil norsk politi reise ned igjen til området Sæther Østbø sist ble sett.

– Vi har en del spørsmål knyttet til forsvinningen som vi fremdeles ikke har fått svar på. Det er grunnen til at Sørvest politidistrikt og Kripos ønsker å sende en representant hver til Sør-Afrika. Vi kan reise allerede i januar, sier politiinspektør Sigve Espeland.

Politiinspektøren forteller at de har bedt om mer informasjon knyttet til forsvinningen, og at de derfor har sendt en formell forespørsel til politiet i Sør-Afrika.

– Vi har ingen politimyndighet der nede. Det vi kan gjøre, er å stille spørsmål. Slik det er nå, har vi ikke nok informasjon til å konkludere med verken det ene eller andre i denne saken, sier Espeland.

Personvernpolicy