Ruter endrer billettprisene i januar

En enkeltbillett for en sone vil koste 37 kroner fra 26. januar 2020, det vil si at billetten koster en krone mer enn den gjør nå. Bildet er fra da Ruters elbusser ble presentert foran rådhuset i Oslo i 2017.
En enkeltbillett for en sone vil koste 37 kroner fra 26. januar 2020, det vil si at billetten koster en krone mer enn den gjør nå. Bildet er fra da Ruters elbusser ble presentert foran rådhuset i Oslo i 2017. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Prisene økes for alle billettyper hos Ruter, som resultat av prisøkningen på tjenester ellers i samfunnet. Endringen skjer 26. januar 2020.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Billettinntektene er viktige for at vi skal opprettholde dagens tilbud, og derfor justerer vi prisene våre i tråd med kostnadsutviklingen i samfunnet for øvrig, sier administrerende direktør i Ruter, Bernt Reitan Jenssen.

Prisene går opp med 3,0 prosent for alle billettyper. Det vil blant annet gjøre at en enkeltbillett for én sone, som i dag koster 36 kroner, vil bli én krone dyrere. Prisen øker til 57 kroner hvis du kjøper den om bord.

Da byrådspartiene i Oslo presenterte sin felles plattform 22. oktober i år, lovet de å senke prisene med 20 prosent.

– Nå skal vi forhandle med Viken om hvordan vi kan få til en god løsning for et bedre og billigere kollektivtilbud, sier byrådssekretær Morten Nordskag i byrådsavdeling for miljø og samferdsel til Nettavisen.

Billettinntektene utgjør over halvparten av Ruters samlede inntekter og går i sin helhet tilbake til kollektivtilbudet.

Personvernpolicy